Как се премахват мъдреци?

В някои случаи, мъдреците могат да се премахнат посредством просто изваждане, точно както се вадят всички останали зъби. В случаи обаче, че зъбът не е непълно поникнал, се прави разрез и се повдига венеца. След това се премахва част от костта, за да се покаже целия зъб. Зъбът може да се премахне или като цялостна структура или на части за избягване на травмиращо изваждане. След това, гнездото на зъба се почиства и венецът се зашива.

СЛЕДОПЕРАТИВНИ ИНСТРУКЦИИ В СЛУЧАЙ НА ИЗВАЖДАНЕ НА ЗЪБ

 

  • Предписаните антибиотици трябва да се вземат прилежно и да се завърши целия курс на лечение.
  • Болкоуспокояващи и анти-възпалителни медикаменти трябва да се взимат според препоръките.
  • Жабурете колкото се може по-малко, особено през първия ден. След това би трябвало да се използва солена вода или течности за антибактериално изплакване на устата.
  • Продължете нормалното поддържане на хигиената доколкото е възможно, но без да повреждате зоната на „операцията”. Хирургът ще Ви даде указания във връзка с налични шевове. Може да се получи слабо кървене след изваждането на зъба. Захапете марля напоена със съответно лекарство в продължение на 30 до 45 минути.
  • Пийте студени течности и не пушете. Ако се появи силно кървене, обадете се веднага на хирурга си.

Направа на рентгенова снимка, която да покаже близостта на зъбните канали да кухината на синусите. Може да се случи така, че каналът на някой зъб достигнал чак до или дори е прораснал в синусната кухина. Когато такъв зъб се премахне, това може да предизвика появата на каналче между оралната и назална кухина. За да се излекува това, костните изпъкналости, които обграждат мястото на извадения зъб се намаляват. Заобикалящият го алвеоларен гребен сега се използва, за да покрие отвора и мястото се зашива . Нормалното заздравяване на костта и меката тъкан започва да протича оттук нататък.

About us

Dental Clinic "St. Appolonia" offers a high quality service and comfort for better experience!

Services

In the clinic we offer full range of dental services that include - diagnosis, treatment and prevention of dental diseases.

Team

In our clinic some of the specialists have more than 30 years experience in dentistry. For your treatment are available:

- Dr. Ventsislav Stoev

- Dr. Bogomil Stoev

- Dr. Ira Boncheva

Contacts

16 Bacho Kiro str. fl.1
Sofia 1000, Bulgaria

+359 (2) 470 16 16

 

Our partners:

Joomla Template by Joomla51.com